vrijdag, februari 17, 2006

Conferentie ontwerp

Dit is een overzicht van de conferentie Am*dam Bloom Conference 2006 (klik voor een vergroting). De taal van de sprekers zal over het algemeen Engels zijn; er zullen twee Engelstalige en drie Nederlandstalige workshops zijn.

Verwacht resultaat: persoonlijke acties van de deelnemers (dag 2) gerelateerd aan door de deelnemers geformuleerde issues (dag 1) om hun werkzaamheden beter, anders, creatiever of met meer passie te doen. En een netwerk dat daarvan op de hoogte is.

Dag Een is een zoekconferentie, 'search conference' naar de issues die van belang zijn voor u, de deelnemers. Na de 'Genereer Verscheidenheid' key note van Howard Bloom zijn er, op basis van de vijf principes uit Global Brain, vijf parallele workshop met panels. Deze workshops worden gefaciliteerd (ook genoemd gemodereerd of proces begeleiding) door ervaren en kundige faciltators. In kleine groepen zal de input van het panel besproken worden. De deelnemers verwerken, transformeren, gebruiken of welk woord u prefereert de ideeën tot issues, problemen. Dit kan inhouden dat er ook buiten het gebouw gewerkt gaat worden. De conclusies van de kleine groepjes wordt eerst binnen de workshop en later in de plenaire bijeenkomst besproken. Na een 'Handhaaf Overeenstemming' key note (wellicht door Jack Healey) wordt er gestemd: welke issues zijn voor ons nu het meest belangrijk.

De avond van Dag Een is gereserveerd voor een diner, of, meest waarschijnlijk, diners in de verschillende zalen van Felix Meritis. Het diner en de daaropvolgende music / dance party staat ook open voor niet-conferentie deelnemers. De deelnemers kunnen tegen een aantrekkelijk tarief een partner inviteren.

De Tweede Dag begint met klassieke muziek in de concertzaal en, waarschijnlijk, een film of video documentaire. De Tweede Dag is een Vernieuwingsproces 'Innovation Process'. Na de recapitulatie van de voorgaande dag en een Vorm oordelen key-note (we verwachten eene video verbinding met Douglas Rouscoff ), kunnen de deelnemers kiezen welk van de op de voorgaande dag ontwikkelde issue ze willen uitwerken. In principe zijn de deelnemers vrij om te kiezen: het issue uit een workshop waar ze bij geweest waren, of uit een andere. Het doel is om te besluiten welke persoonlijke acties u kunt bedenken, acties die u zelf kunt uitvoeren, gerelateerd aan uw huidige werk of studie of bedrijf of andere aciviteiten behorend bij één van de issues. Opnieuw in gefaciliteerde workshops, bent u in de gelegenheid met panelleden en deelnemers gedachten uit te wisselen over het goede, het slechte en het lelijke, van de ideeën. Terug in de plenaire bijeenkomst worden de algemene trends en richtingen besproken. De 'Verhandel hulpbronnen ' key note kan de bespreking verder stimuleren. Er kunnen ook voorgenomen acties zijn die de voorgenomen acties van anderen ondersteunen. Daarom is het plan voor een "Global Brain" stap: een agora (= Grieks voor markt en bijeenkomst) voor het uitwisselen van plannen en intenties met hulp en ondersteuning. Na een korte afsluiting van de bijeenkomst volgt een evaluatie van deze pilot conferentie.

Er zal uitgebreid gecommuniceerd worden over de resultaten van de ABC. Bijvoorbeeld via netwerken. De deelnemers krijgen een gereedschapskist mee om hun ideeën uit te voeren. Als u suggesties of ideeën hebt, aarzel niet om contact op te nemen met ons. Bijvoorbeeld: Edgar Lantink of Jan Lelie

0 Aanvullingen:

Een reactie posten

<< Home