donderdag, februari 16, 2006

Wie komt er spreken?

Kenner bij uitstek van het fenomeen ‘mass behaviour’ en de maker van menige artiest Howard Bloom, die door sommigen de nieuwe Newton genoemd wordt, door anderen een tweede Darwin, door weer anderen vergeleken wordt met Freud, die de Einstein van de 21-ste eeuw wordt genoemd, of de Buckminster Fuller van deze tijd.Hij is de schrijver van The Lucifer Principle, Global Brain, en werkt momenteel aan een nieuw book, Reinventing Capitalism: Putting Soul In the Machine. Howard Bloom’s werk vormt de inspiratie voor deze conferentie, die we ook wel de Amsterdam Bloom Conference noemen.

--

Seal Martin LewisDe in Groot-Brittannië geboren, vanuit de VS werkende Martin Lewis, iemand die ‘de Renaissance man’ genoemd wordt; heeft een 35-jarige carrière als humorist, producer, schrijver, TV en Radio gastheer, publiciteit en marketing strategie – en pionier op het gebied van organiseren van benefiet bijeenkomsten voor mensenrechten. Hij heeft een eigen, dagelijkse radio show in de VS.

Op zijn site (klik zegel) vinden we ondermeer:
"Martin Lewis heeft een buitengewoon goed geheugen. Op zijn website staat een zich steeds verder uitbreidende verzameling informatie, achtergronden, behind-the-scenes herinneringen, memorabilia, en zeldzame video en audio uitingen van het gehele spectrum van zijn projecten. Deze projecten omvatten zijn uitgebreide werk als producer van films, TV, toneel en platen - met Monty Python, Peter Cook, Billy Connolly en Rowan Atkinson (om er een paar te noemen) - nog als leerling, hetgeen nuttig bleek toen zijn leven een opmerkelijke keer naam in 1990 - en hij een komisch performer en schrijver werd met een eigen stijl. "

--


We hebben een live video verbinding met de gelauwerde auteur, leermeester en documentaire maker Douglas Rushkoff, Hij richt zich op de manieren waarop mensen, culturen en instituten waarden scheppen, delen en elkaar bij dit proces beïnvloeden. Zijn recentste book, “Get Back in the Box - Innovation from the Inside Out”, wordt alom erkend. Hij heeft tien best-sellers geschreven over nieuwe media en pop-cultuur, die al in meer dan 30 talen vertaald zijn.

--

Marcel RoeleWetenschapsjournalist en Bloom kenner par excellence, Marcel Roele, werkt al jaren voor Nederlandse TV-producenten en schrijft in dagbladen, tijdschriften en boeken over ondermeer ethologie, sociobiologie, antropologie, politieke wetenschappen en geschiedenis, dat laatste wanneer er een relatie bestaat met culturele ontwikkeling.

--

Verder zal deelnemen, de met meerdere prijzen onderscheiden klassieke componist Octavio Vazquez, waarvan gezegd wordt dat hij één van de meest opvallende musici is van zijn generatie, één van de belangrijkste componisten van klassieke muziek en een lichtend voorbeeld voor de 21-ste eeuw. Hij heeft uitgebreid gepubliceerd in elk genre van muziek, en zijn muziek wordt over de hele wereld gespeeld.

--

We verwachten ook prof. Dr Slawomir Magala, professor Cross-Cultural Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij heeft de term agora gebruikt in relatie met het overbruggen van cultuurverschillen. Prof Magala heeft veel gereisd en een encyclopedische kennis op het gebied van media, cultuur en management. Hij werd door iemand ‘een wandelende boekenkast’ genoemd. Daarnaast doet hij met name onderzoek naar concrete gevallen van cultuurverandering.

0 Aanvullingen:

Een reactie posten

<< Home