vrijdag, februari 17, 2006

Burgerinitiatief zoekt sponsors


Mooi, zo'n burgerinitiatiefwetsvoorstel van de minister. Maar typisch weer hoe 'conformista's' dat regelen: via een wetsvoorstel voor handtekeningen om een voorstel te laten behandelen in een parlement dat via het sparen van de kool en de geit leidt tot een vraag naar een onderzoek aangaande: 'waar gaat dit eigenlijk over?'. De 'divertista's' zouden dat heel anders doen: een wereldwijde jamsession, een parade en een benefietconcert houden, waarop iedereen enthousiast wordt, de petitie ondertekent en het onderwerp in ieder geval op de agenda komt van, van, ... van de conformista's! Dat gaat werken.
'adjustista's' zouden een congres willen organiseren, waar lang en breed door deskundigen gesproken kan worden en een evenwichtig oordeel wordt geformuleerd over de kwestie die veel kanten heeft en waarin het door de conformista's gevraagde onderzoek leidt tot de conclusie: 'dit gaat nergens meer over'...

Deze conferentie is een burgerinitiatief pur sang, zoals 'resourcista's' dat doen. Eerst maar beginnen en dan kijken waar we tegen aanlopen. Het komt vanzelf wel, een visie, een missie, een businessplan, een marketingstrategie. Structuur volgt uit chaos. Van een beetje risico lopen is nog nooit iemand dommer geworden. Je leert van fouten. "Wie veel doet", zeg ik maar, "maakt veel fouten; wie weinig doet maakt weinig fouten en ik ken mensen die geen fouten maken ...." .

De oplossing voor het vinden van sponsors is dezelfde als de oplossing voor de uwb (utra wideband, een compleet nieuwe datacommunicatietechniek) paradox (= een vernieuwing wordt tegengehouden om het oude te beschermen) : een fluistercampagne.

Maar....degenen die aan de organisatie van de conferentie meedoen, doen dit tegen kostprijs, en we willen hen wel belonen naar inspanning. Degenen die komen meedoen, willen we geen te hoge barrière in de weg leggen. Ook streven we naar een goed kwaliteitsniveau. Dat betekent, kort en goed, dat we wel wat sponsoring kunnen gebruiken. Bij deze een oproep aan iedereen die ons initiatief kan sponsoren door een handtekening onder een cheque!! Neem contact op met Egdar Lantink of Tom den Hoed.

0 Aanvullingen:

Een reactie posten

<< Home